...

Uluslararası İlişkiler Topluluğu

hakkımızda

Nevşehir HBV Üniversitesi Senatosu, 04.01.2019 tarihinde 01 sayılı toplantısında Uluslararası İlişkiler Topluluğu'nun kurulmasını uygun bulmuştur. Topluluk, 117 üye ile kurulmuştur. Topluluğun temel amacı, Topluluk Tüzüğüne uygun olarak, Üniversite Yerleşkesi içinde, Uluslararası İlişkiler  alanında bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda faaliyetler düzenlemek, Topluluk Tüzüğü ile uyumlu olan, Rektörlük, Fakülte Dekanlığı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlere katılmak ve destek vermektir. Topluluk, gerekli gördüğünde, üniversite yerleşkesinde bulunan diğer öğrenci klüpleri ile işbirliği yaparak ortak faaliyetler düzenleyebilir veya bu faaliyetlere destek olabilir. Uluslararası İlişkiler disiplini çerçevesinde, bölüm öğrencilerinin, kampüs hayatına aktif katılımında Topluluk olarak, işlevsel olmak önemli hedeflerimizdendir. Bu amaçla, mevcut bölüm öğrencileri ve ilerleyen yıllarda bölüme katılacak olan yeni arkadaşlarımızla bilimsel, kültürel ve sosyal tecrübesi oturmuş bir kurumsal yapı bırakma sorumluluğu bilinci ile, demokratik kültürün oturduğu bir Topluluk yapısı ile, hem üniversitemizin gelişmesine hem de uluslararası ilişkiler bölümünün gelişimine katkıda bulunmak önemli hedeflerimizdendir. Uluslararası İlişkiler Topluluğu, gittikçe gelişen yapısı ile demokratik bir yapı içinde hem üniversite yerleşkesinde hem de diğer ulusal/uluslararası öğrenci toplulukları ile işbirliğini de hedeflemektedir. Topluluk, mevcut üye yapısının ötesinde, her yıl aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla daha da büyüyecek ve faaliyetlerini artıracaktır.