...

Uluslararası İlişkiler Topluluğu

2018-2019 Etkinlikleri

Bölüm Öğrencilerimiz Uluslararası İlişkiler Topluluğu Bünyesinde Bir Araya Geldi

14/12/2018

NEVÜ İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Topluluğu 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile Farmtruck Cafe'de 1 Aralık 2018 Cumartesi günü kahvaltıda buluştu. Kahvaltı programına Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri ile UİT danışmanı Arş. Gör. Mesut Taştekin, Topluluk Başkanı Ferhat Şahan Başkan yardımcısı Hayri Özbek ve diğer Topluluk üyeleri katıldı. Programa bölüm öğretim elemanları Dr. Çağla Cavlak Mavruk ve Dr. Ali Fuat Birol hocalarımız da katılımlarıyla destek verdiler.

Uluslararası İlişkiler Topluluğunun İlk Söyleşi Programı

21/12/2018

Bölümümüz Uluslararası İlişkiler Topluluğu "Kış Sohbetleri" söyleşi programının birincisini gerçekleştirdi. Söyleşiye Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Öcal konuk oldu. Topluluk Başkanı Ferhat Şahan ve Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Mesut Taştekin'in de katıldığı söyleşiye hayata dair tecrübeler, kariyer planlaması ve Alman dış politikası ile uluslararası güncel gelişmeler konu oldu.

Uluslararası İlişkiler Topluluğunun Siyaset Felsefesi ve Sinema Etkinliği

25/12/2018

Uluslararası İlişkiler Topluluğu, 21 Aralık 2018 tarihinde siyaset felsefesi ve sinema konulu etkinlik düzenledi. Etkinlikte Matrix adlı film üzerinden siyasal sembolizm, ontolojik felsefe ve sosyal yapı analizi yapıldı. Dr. Ali Fuat Birol, filmin içermiş olduğu konseptler ve bakış açısına dair nihilizm, simülasyon, özgürlük, iktidar ilkişkileri üzerine çözümleme örnekleri sundu. UİT Danışmanı Arş. Gör. Mesut Taştekin bu tür etkinliklerin Topluluk bünyesinde belli aralıklarla yapılacağını, sinema ve siyasal teori arasındaki ilişkisel çözümleme örneklerinin öğrenciler için entelektüel bir katkı olacağını vurguladı. 


Düzenlenmiş Etkinlikler